Cityterminalen populärast

I ”Nöjd Resenär-undersökningen” signerad Jernhusen och Trafikverket, placerade sig Cityterminalen i Stockholm i topp, busstation till trots.

– Anledningen till att Cityterminalen är med i undersökningen är att den är så integrerad med järnvägsstationen. Vi jobbar för att allt ska upplevas som en helhet, att det hänger ihop, säger Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen.

Samma typ av undersökning, som avser drygt 20 av Sveriges största järnvägsstationer, har genomförts vid sex tidigare tillfällen. I år medverkade närmare 7 300 resenärer, 16 år eller äldre, som fick svara på frågor om såväl inomhus- som utomhusmiljö på stationerna.
Resultatet visade att stationer med nya caféer och butiker klättrat på listan. Bland det som efterfrågas mer av är bland annat fler och renare toaletter, fler sittplatser, mer cykelparkeringar samt väderskydd på perronger och bussgator.

Norrköping vinner mark

Högst rankade Cityterminalen följdes av Borlänge C, Malmö C, Stockholms C, Örebro C, Uppsala C, Skövde C, Alvesta C och Lund C. På plats 11-20 placerade sig Norrköping C, Jönköping C, Gävle C, Linköping C, Västerås C, Kristianstad C, Växjö C, Hallsberg C, Hässleholm C och Sundsvall C.
De stationer som ökat mest i popularitet sedan förra mätningen som genomfördes 2014 är Norrköping som klättrar 11 placeringar samt Kristianstad och Uppsala som båda klättrat med tio placeringar.

Foto Per Myrehed

Publicerad: 2016-09-18
Senast ändrad: 2016-10-04